Se fac angajari in armata. Peste 3.500 de locuri bugetate pentru rezervistii voluntari

Gabriel Les, Ministrul Apararii Nationale, a anuntat vineri ca vor fi bugetate peste 3.500 de locuri pentru categoria rezervistilor voluntari. Se pregatesc procedurile legale de recrutare.

Recrutarea rezervistilor voluntari ramane o prioritate pentru MApN. Pentru 2019, avem bugetate peste 3.500 de posturi pentru aceasta categorie de personal, pentru care pregatim procedurile legale pentru recrutarea candidatilor. In cateva saptamani speram sa putem comunica deja pe canalele de promovare a carierei militare toate informatiile de care au nevoie cei care doresc sa opteze pentru aceasta categorie de militari ai Armatei Romaniei.”, a scris acesta pe contul de Facebook personal.

Acesta a mai spus si ca ulterior stabilirii nominale a structurilor militare care urmeaza sa incadreze rezervisti voluntari, repartitia posturilor pe garnizoane, tipuri de functii, arme si specialitati militare va fi materializata si transmisa structurilor specializate din minister pentru demararea procesului de recrutare si selectie.

In urma numeroaselor semnale venite din partea persoanelor care reprezinta potentialii candidati, #MapN a decis initierea unui proiect de lege care sa modifice si completeze Statutul, astfel incat acest segment – al rezervistilor voluntari – sa devina mai atractiv pentru public si actul normativ sa isi atinga scopul pentru care a fost emis”, a mai declarat Gabriel Les.